Raspisan javni poziv za sufinansiranje projekata u oblasti sporta

Ministarstvo kulture, sporta i mladih TK, danas je raspisalo Javni poziv za sufinansiranje projekata/programa sportskih organizacija u oblasti tjelesne kulture i sporta za 2021. godinu. Svi zainteresirani od danas mogu predati svoje prijave za odabir korisnika sredstava utvrđenih u Budžetu Tuzlanskog kantona za 2021. godinu. Ovim javnim pozivom bit će utvrđena raspodjela ukupno 555.000,00 KM, od čega je za neprofitne organizacije namijenjeno 530.000,00 KM, a za subvencije javnim preduzećima 25.000,00 KM.


Sredstva će se dodijeliti za realizaciju programa/projekata sportskih organizacija koji se odnose na sufinansiranje vrhunskog, kvalitetnog i sporta lica sa invaliditetom, sufinansiranje sportske rekreacije, sufinansiranje sportskog odgoja i obrazovanja, sufinansiranje zdravstvene zaštite sportista, sufinansiranje pružanja usluga korištenja objekata na ime trenažnog procesa u oblasti sporta i sufinansiranje organizacija sportskih manifestacija.

Pravo na dodjelu sredstava imaju sportske organizacije i druge pravne osobe koje se bave sportskom djelatnošću, a to su sportski klubovi (amaterski i profesionalni), sportska društva, školska sportska društva grada/općine i kantona, kantonalni i gradski/općinski sportski/granski savezi, udruženja stručnih osoba osposobljenih za rad u sportu, udruženja sportske rekreacije, javne ustanove koje pružaju usluge korištenja objekata na ime trenažnog procesa, javna preduzeća za proizvodnju, promet i usluge u oblasti sporta osnovana u skladu sa Zakonom o javnim preduzećima, sportski klubovi lica sa invaliditetom (amaterski i profesionalni), sportska društva lica sa invaliditetom, kantonalni i gradski/općinski sportski/granski savezi lica sa invaliditetom i druga udruženja koja se prema svojim registrovanim djelatnostima bave sportom.

Više informacija o samom javnom pozivu možete pronaći na:
https://mksmtk.gov.ba/view-more/javni-poziv-za-sufinansiranje-projekata-programa-sportskih-organizacija-u-oblasti-tjelesne-kulture-i-sporta-za-2021-godinu/366

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15