Nastavak saradnje Ministarstva za kulturu, sport i mlade i JP SKPC „Mejdan“

O značaju Sportsko-kulturno-privrednog centar „Mejdan" za sport te ulozi multifunkcionalne sportske dvorane u procesu vakcinacije stanovništva koja će uskoro uslijediti razgovarao je ministar za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Zlatan Muratović sa direktorom Jasenkom Elezovićem.

MejdanMinistar Muratović ovom je prilikom izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i naglasio da je „Mejdan" najvažnija okosnica za razvoj sporta i to ne samo za područje Tuzle i Tuzlanskog kantona, već i za cijelu državu. „Mejdan je tradicionalno jedan od najboljih, ako ne i najbolji, domaćina našim reprezentativnim selekcijama", kazao je ministar Muratović te izrazio zahvalnost zbog činjenice da će Mejdan biti jedan od važnih aktera u procesu vakcinacije stanovništva koja predstoji.

Upoznavši resornog ministra o trenutnom načinu rada ovog preduzeća i o statusu aktivnosti koje su povezane sa rekonstrukcijom objekta i sanacijom nakon prošlogodišnjih poplava direktor Elezović je istaknuo da su, i pored problema sa kojima su se suočili, uspjeli odgovoriti izazovima, te da kontinuirano pronalaze alternativne načine poslovanja i saradnje sa svim relevantnim akterima.

Vlada TK dodijelila je SKPC „Mejdan" 70 hiljada KM za rekonstrukciju dijela objekta uništenog poplavom a ovom je prilikom istaknuto i da ubuduće podrška resornog ministarstva i Vlade TK neće izostati. Današnji razgovor obuhvatio i detalje o odvijanju trenažnih procesa u ovim i uslovima pandemije.

Na današnjem je sastanku dogovorena uzajamna podrška i saradnja na aktivnostima koje su od velikog značaja za unaprjeđenje u oblasti sporta.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15