Postavljanje informacionih tabli za nacionalne spomenike

Povodom obilježavanja Dana Evropskog naslijeđa Zavod za zaštitu i korištenje kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa TK jučer je započeo obilježavanje nacionalnih spomenika standardnim informacionim tablama koje je pripremila Komsija za očuvanje nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine.

Opširnije...

Nacrt Zakona o kulturi

Skupština Tuzlanskog kantona prihvatila je Nacrt Zakona o kulturi dana 14.09.2021. godine Zaključkom broj 01-02-548-4/21 i utvrdila javnu raspravu o istom u trajanju od 30 dana te da će javnu raspravu o Nacrtu Zakona o kulturi provesti Ministarstvo za kulturu, sport i mlade TK.

Učesnici javne rasprave svoje primjedbe, prijedloge i sugestije mogu dostaviti na adresu Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Rudarska 65, Tuzla, najkasnije do 15.10. 2021. godine.

Posjeta JU Zavod za zaštitu i korištenje kulturno – historijskog i prirodnog naslijeđa Tuzlanskog kantona

Ministar za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Zlatan Muratović je sa svojim saradnicima Amelom Mehmedović, pomoćnikom za kulturu, Tatjanom Sirćo, sekretarom i Selmom Bešić Čerkezović, stručnim savjetnikom za kulturu boravio u posjeti Javnoj ustanovi Zavod za zaštitu i korištenje kulturno – historijskog i prirodnog naslijeđa Tuzlanskog kantona.

Opširnije...

Prezentovani budući pravci rada ustanova i javnog preduzeća MKSM TK

Danas je održan sastanak koji je organiziralo Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona sa direktorima ustanova i javnih preduzeća u resornoj nadležnosti.

Opširnije...

Prijem za predstavnike Udruženja "Mladi Tuzle" i Pozorišta mladih Tuzle

U povodu svečanog početka rada Srednje "Savremeno - umjetničke škole" Tuzla danas je u prostorijama Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona organizovan prijem za predstavnike Udruženja "Mladi Tuzle" i Pozorišta mladih Tuzle, suosnivače ove škole.

Opširnije...

Ministar Muratović posjetio Muzej istočne Bosne

Ministar za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Zlatan Muratović sa saradnicima, sekretarom ministarstva Tatjanom Sirćo i pomoćnicom za kulturu Amelom Mehmedović obišao Muzej istočne Bosne i obavio konstruktivni sastanak sa predstavnicima muzeja.

Opširnije...

Započete aktivnosti na planu saniranja bazena u Hotelu Tuzla

Ministar za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Zlatan Muratović održao je sastanak sa suvlasnikom Hotela Tuzla Adijem Kurevićem na kojem je predstavljen plan po kojem će se raditi adaptacija bazena, koji su dugi niz godina koristili plivački klubovi sa područja TK.

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna