Prezentacija ekoloških aktivnosti povodom Dana planete Zemlje

U povodu obilježavanja Dana planete Zemlje danas je eko-akivnosti u odgojno-obrazovnim ustanovama predstavio ministru obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmedu Omeroviću predsjednik Ekološkog saveza „Eko zeleni" TK Muhamed Omerović.

eko zeleniSadnja raznobojnog cvijeća u predškolskim ustanovama u Živinicama i Tuzli, te Osnovnoj školi u Tojšićima, drvoreda četinara u dvorištu škole u Srnicama Donjim, podizanje šumskog parka na izletištu Monj u zajedničkoj eko akciji osnovaca iz Doborovaca i gračaničkih gimnazijalaca, samo su neke od značajnih aktivnosti Ekološkog saveza u odgojno-obrazovnim ustanova realizirane tokom ove sedmice. Te su eko aktivnosti, rečeno je ovom prilikom, praćene edukacijom nastavnika i učenika u cilju podizanja ekološke svijesti. Pored toga, za naredni četvrtak najavljena je i eko-akcija u dvorištu Osnovne škole „Mejdan" u Tuzli i podizanje šumskog parka sa 200 sadnica četinara.

Ministar Omerović zahvalio je ekološkom aktivisti Muhamedu Omeroviću na naporima i aktivnostima koje Ekološki savez provodi u odgojno-obrazovnim ustanovama na području Tuzlanskog kantona u cilju podizanja ekološke svijesti učenika.

Sastanak je bio prilika da predsjednik Ekološkog saveza resornom ministru uruči publikaciju „Škola u prirodi" Mirsade Zukorlić i Muhameda Omerovića.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15

en-inv