Za zapošljavanje i samozapošljavanje boračke populacije 1,5 miliona KM

Ministar za boračka pitanja Tuzlanskog kantona Zoran Blagojević potpisao je danas ugovore sa braniocima i članovima njihovih porodica o ostvarivanju novčanih sredstava za samozapošljavanje i zapošljavanje.

Opširnije...

Predstavnici Regionalne advokatske komore kod ministra Blagojevića

O mogućnostima angažovanja mladih koji su završili Pravni fakultet i još nemaju zaposlenje a dolaze iz porodica šehida i poginulih boraca danas je razgovarao ministar za boračka pitanja Tuzlanskog kantona Zoran Blagojević sa predsjednikom Regionalne advokatske komore Tuzla Amirom Mešićem.

Opširnije...

Stipendije za 716 studenata iz redova boračke populacije

Ministarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona organizovalo je danas svečano potpisivanje ugovora sa 716 studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju za akademsku 2021/22. godinu. Visina stipendije za studente je 1350 KM i bit će isplaćena u 9 rata.

Opširnije...

Ministru Blagojeviću prezentovan učenički projekat o opasnostima od mina

Učenici JU MS Elektrotehnička škola u Tuzli prezentovali su danas ministru za boračka pitanja Tuzlanskog kantona Zoranu Blagojeviću projekat pod nazivom Opasnost od mina na području Bosne i Hercegovine.

Opširnije...

Promocija prava na rad i zapošljavanje osoba s invaliditetom

U organizaciji Ministarstva za boračka pitanja Tuzlanskog kantona danas je Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Federacije Bosne i Hercegovine održao prezentaciju o mogućnostima zapošljavanja osoba sa invaliditetom.

Opširnije...

Sportski invalidni savezi TK kod ministra Blagojevića

Ministar za boračka pitanja Tuzlanskog kantona Zoran Blagojević primio je danas predstavnike sportskih invalidnih saveza sa područja TK sa kojima je razgovarao o unaprjeđenju saradnje.

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15